Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Una erupció volcànica a Tonga provoca tsunamis al Pacífic sud

Les alertes de tsunami per l'erupció d'aquest volcà submarí al Pacífic Sud s'estenen fins als EUA i al Japó

Alberto Alcántara Actualitzat

El volcà submarí Hunga Tonga-Hunga Ha'apai ha entrat en erupció. Ha emès una columna de gas, vapor i cendra d'uns 20 quilòmetres d'alçada i més de 500 quilòmetres de diàmetre, segons Tonga Geological Services, i ha provocat tsunamis de més de tres metres en diversos indrets del Pacífic.


El volcà està situat a uns 45 quilòmetres al nord-oest de la capital del Regne de Tonga, Nuku'alofa, a l'illa de Tongatapu. Aquest estat insular està compost per més de 170 illes.

Erupció del volcà Hunga Tonga-Hunga Ha'apai
Ubicació del volcà Hunga Tonga-Hunga Ha'apai(Google)

L'alerta de tsunami s'ha estès a milers de quilòmetres, com a Austràlia, Nova Zelanda i alguns punts de la costa oest dels Estats Units. Al Japó s'està molt atent davant el temor de l'embat d'onades de fins a tres metres.


A Samoa Americana ha passat el contrari: s'ha activat l'alerta, com podeu veure en el vídeo, i després s'ha desactivat. Al migdia, el Servei Meteorològic dels Estats Units ha avisat del risc de tsunami fins a la costa d'Alaska.


 


Per xarxes socials comencen a arribar imatges, que caldrà verificar en cada cas:


L'erupció també ha deixat imatges impressionants a vista de satèl·lit:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut