Maria Nicolau: "El Halloween ve de la Castanyada!"
És temps de castanyes (Cristina Amills )

Una castanyada amb una mica de tot: estones de sol i de paraigua obert

Néstor GómezActualitzat

La segona quinzena d'octubre ha tombat les temperatures cap a un ambient normal de tardor. La màniga curta ha quedat relegada a unes petites estones al migdia o a la pràctica de l'esport. Ja hem dit adeu a les màximes de 30 ºC, que ja no tornarem a registrar fins a la primavera.

De fet, ja us anunciem que l'ambient serà normal de Tots Sants, ni més fred ni més calor que la que toca per aquestes dates. Però seran més baixes que les actuals. Els matins i els vespres seran frescos arreu i freds al Pirineu, però amb poques glaçades. I els migdies seran suaus i agradables, amb les màximes més altes del país a l'entorn dels 20 ºC.

Així, doncs, ens menjarem les castanyes amb una agradable sensació de fred, sobretot si us espereu fins al vespre, i en el cas que sigueu al Pirineu o al Prepirineu, s'estarà molt bé al caliu del foc.

Plourà? Necessitarem el paraigua?

Durant els tres dies, de divendres a diumenge, estarem més a prop de la influència d'una gran pertorbació atlàntica que no pas al costat de cap anticicló. Tot i això, no tendirà a acostar-se i això farà que arribin bandes de núvols que deixaran alguns ruixats. Uns ruixats que no arribaran a tot el país. De fet, per resumir podem dir que el sol lluirà més a la costa i el paraigua s'haurà de menester a les comarques de Lleida.

Una família de borrasques estarà situada a l'oest d'Irlanda i ens enviarà bandes de núvols. La primera ens travessarà divendres i deixarà ruixats durant la tarda a la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i Andorra. Una segona banda de núvols ena afectarà dissabte a la tarda, amb pluges al Pirineu i Prepirineu de Lleida, al sud del Segrià i al massís del Port. I diumenge sembla que les precipitacions cauran durant la matinada i primeres hores del dia a l'oest del país. Sense cap mena de dubte, el temps més estable i amb menys possibilitat de precipitacions se situarà a la costa.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut