Una albada admirable fotografiada des de la costa

Durant les darreres setmanes hem vist matins encesos, però el d'avui ha estat curiós per la gran quantitat de fotografies rebudes i per la diversificació de zones del país on s'ha immortalitzat aquest moment, des de les Terres de l'Ebre fins a l'àrea de Barcelona.

La imatge superior de l'Alfons Puertas mostra, des de la gran balconada que és l'Observatori Fabra, l'evolució de la llum del sol il·luminant per sota dels núvols mitjans que s'estenien sobre el mar i la ciutat. Realment espectacular.

Aquí teniu algunes de les imatges que ens heu fet arribar per xarxes socials, a través de @ElTempsTV3, o ens heu deixat al portal web del temps.

L'Hospitalet de Llobregat (Ramon Gausachs)

Podeu veure més fotorafies d'avui a la galeria de fotos "Els núvols rogencs més fotografiats del matí"

Barcelona (Alfred Rodríguez Picó)
Vilafranca del Penedès (José M. Gómez)

Per què el cel és torna rogenc?

Aquest cel va lligat a la presència de núvols alts i mitjans. El color vermell va associat a la dispersió de la llum. Quan el sol no ha tret el nas per l'horitzó de bon matí i tot just es pon, els rajos solars que apareixen sota l'horitzó travessen un gran gruix de l'atmosfera i, per tant, la llum es dispersa amb més facilitat i pren els diferents colors, primer els blaus, després els verds, els grocs i els últims, els vermells. És així que tenim les albades i les postes vermelles o carbasses. Aquest fenomen es coneix amb el nom de difusió de Rayleigh.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut