Un tornado deixa un mort i una desena de ferits greus a Alemanya

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest divendres, un tornado ha deixat almenys un mort i més 30 ferits, 10 d'ells greus, a Paderborn, a l'oest d'Alemanya. També ha produït danys de consideració en arbres, vehicles o teulades. La mànega ha arribat després d'un episodi de temperatures anormalment altes per a l'època de l'any que ha derivat en tempestes. L'episodi hauria deixat  2 tornados més.

 



El servei meteorològic alemany (DWD) havia emès un avís per tempesta i cops de vent de fins a 130 km/h. Alemanya es troba també dintre del territori que abasta la irrupció d'aire càlid procedent del nord d'Àfrica, però per les capes altes estan sota la influència d'un solc d'aire fred que va alimentar les tempestes.  
 



El transport ferroviari va quedar interromput a tota la regió i la policia va demanar a la gent que es quedés a l'interior. Trobareu moltes imatges a les xarxes socials, tant del tornado com dels seus efectes en aquesta localitat d'uns 150.000 habitants a mig camí entre Frankfurt i Hamburg, a l'estat de Renània del Nord-Westfàlia.

 

 

 

Segons el DWD, cada any s'observen entre 20 i 60 tornados a Alemanya, tot i que és probable que el nombre de casos no notificats sigui molt més alt.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut