Al Pirineu enguany ja hi ha hagut una vintena de sismes de magnitud destacable

Un terratrèmol de magnitud 3,8 sacseja, un altre cop, l'Alt Urgell i Andorra

21 petits sismes a l'Alt Urgell en 14 dies

Néstor GómezActualitzat

El terra ha tornar a tremolar al Pirineu a les 4.05h de la matinada, concretament al nord d'Os de Civís, a l'Alt Urgell, a tocar de les Bordes de Setúria, a Andorra. Aquest terratrèmol ha estat el més intents dels 21 sismes registrats en els darrers 14 dies, des del 18 de gener.

Gràfica de la sismografia de l'estació de la Rabassa, Andorra(ICGC)

El sisme l'ha percebut a prop de l'epicentre i, ara per ara no hi ha coneixement de danys. Un total d'unes 150 persones han emplenat les enquestes de percepció del sisme.

Aquest és el mapa de sismes registrats des del 18 de gener. El podeu trobar al portal de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Es veu l'alta concentració a l'Alt Urgell, concretament tots ubicats a l'entorn d'Os de Civís.

 

Tal com va passar no fa una setmana a la Vall d'Aran, es tracta d'eixams de sismes, una agrupació de molts terratrèmols en un curt període de temps.

El fet de tenir-ne tants de seguits és un fet natural, que pot passar amb una certa recurrència en una zona de Catalunya on hi ha diverses falles. Els sismes de magnitud inferior a 2 són difícilment perceptibles.

Per les xarxes socials ha corregut la notícia del terratrèmol per persones de la zona que han sentit la tremolor, tot i que com que era de matinada, alguns han malinterpretat el què ha passat:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut