Un satèl·lit Starlink es desintegra i crea una bola de foc vista des de Catalunya

Gemma PuigActualitzat

Així es va captar aquest diumenge, a les 11 de la nit, des de Sant Feliu de Buixalleu, l'espectacular reentrada del satèl·lit Starlink d'est a oest i va desaparèixer darrere el Montseny. Imatges cedides per Kim Arredondo.

 

La desintegració del satèl·lit Starlink ha provocat aquesta bola de foc visible des de diferents punts de la península Ibèrica. Així, la bola de foc ha estat gravada també pels detectors que la Xarxa de Bòlids i Meteors del Sud-Oest d'Europa (Xarxa SWEMN) que treballen en el marc del Projecte SMART, coordinats des de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia.

Segons un dels principals investigadors del projecte SMART, José Maria Madiedo, el satèl·lit va entrar en l'atmosfera terrestre a una velocitat d'uns 27.000 quilòmetres per hora a les 23.00 d'aquest diumenge. A causa de la gran velocitat amb què va entrar a l'atmosfera va provocar que es tornés incandescent i es veiés aquesta bola de foc que va viatjar des del nord del Marroc direcció nord-oest travessant tota la península, passant per Catalunya i sembla que hauria caigut al mar Cantàbric.

Es tractaria d'un satèl·lit Starlink, d'una massa d'uns 260 quilos, que la companyia SpaceX va posar en òrbita el 24 de gener del 2021, a fi de proporcionar comunicacions d'internet.

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut