Un Sant Joan amb sol i amb recuperació de les temperatures

A partir d'ara, els ingredients d'estiu aniran a més, sobretot la calor

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim aquí hores i dies 100% de platja o de muntanya amb tots els ingredients d'estiu de finals de juny. Arriben dies dolços d'estabilitat amb una calor cada cop més elevada. Diem adeu, doncs, als ruixats que ens han acompanyat durant la primera meitat de setmana. Han marxat l'embossament d'aire fred i també les pluges.

Albada serena des de Platja d'Aro (M. Àngels Roviró)

Sol i pocs ruixats

El matí de Sant Joan es llevarà gairebé serè arreu del país, només hi haurà uns quants núvols baixos a la Costa Brava i en algunes valls del Pirineu, com serà el cas de la Vall d'Aran. A partir del migdia creixeran nuvolades al Pirineu i a les comarques de Girona. Ja cap a les 14.00 caurà algun ruixat a l'entorn de la ciutat de Girona i al nord del Ripollès o Garrotxa. Els ruixats no aniran gaire més enllà, al llarg de la tarda se n'esperen de febles a altres punts del Pirineu, sempre de caràcter puntual. A la resta del país, la segona meitat del dia serà clarament assolellada.

Màximes amunt

Després durant matinada fresca, la retirada del l'aire fred que ens ha acompanyat durant els darrers dies i la presència del sol impulsarà clarament les temperatures amunt durant el matí. Les temperatures màximes tornaran a superar els 30 ºC i les més elevades del dia rondaran els 32 ºC.

I la recta final de setmana...

L'estabilitat va a més, amb un gran domini del sol, i les temperatures, també. Tornarà la calor de finals de juny, sense arribar al punt de ser sufocant. Els valors més alts del cap de setmana tocaran els 35 ºC als indrets més càlids del país.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut