El turista ferit al llit de l'hospital (Reuters)
El turista ferit al llit de l'hospital (Reuters)
Svalbard

Un ós fereix un turista que havia viatjat fins a l'Àrtic noruec per veure l'eclipsi

Un turista de la República Txeca que havia viatjat fins a l'arxipèlag de Svalbard per veure l'eclipsi ha resultat ferit lleu per l'atac d'un ós polar

RedaccióActualitzat

Jakub Moravec, de Praga, a la República Txeca, s'ha endut un bon ensurt a l'arxipèlag de Svalbard. Havia viatjat fins a l'Àrtic noruec per veure l'eclipsi de Sol d'aquest divendres i ha acabat en un hospital. Un ós polar l'ha atacat just la nit abans de l'eclipsi en el campament que compartia amb sis persones més.

El turista, de 37 anys, estava passant la nit en un campament en aquesta regió noruega, esperant per veure l'eclipsi. Segons sembla, l'ós l'ha atacat mentre dormia. Moravec ha començat a cridar. La mare d'una amiga ha reaccionat ràpidament i ha disparat tres trets a l'animal amb una escopeta que tenien fora de la tenda. 

Moravec ha aconseguit escapar-se amb esgarrapades al braç, el pit i la cara. L'home ha estat traslladat amb helicòpter a l'hospital de Longyearbyen, el principal nucli de població de la regió. 

L'ós ha mort com a conseqüència dels trets. Els altres acampats no han patit cap ferida.

 

Les illes de Svalbard són uns 800 quilòmetres al nord de Noruega. Es calcula que més de 1.500 persones han viatjat a la regió per veure l'eclipsi. És un arxipèlag poblat per óssos polars i les autoritats adverteixen que les persones han d'anar amb compte si s'allunyen dels nuclis urbans i recomanen anar armat. Tot i això, aquest és el primer atac d'un ós a humans des del 2011.

Anar al contingut