Un mort al Japó en la pitjor onada de fred en una dècada

Alberto AlcántaraActualitzat

El Japó viu una onada de fred que deixa almenys un mort i importants afectacions en el transport per les nevades i el torb. Segons l'Agència Meteorològica del Japó (JMA), s'estan registrant les temperatures més baixes en una dècada.

Tottori, Japó (Kyodo)

 

A banda, s'han registrat ventades i temperatures mínimes rècord en diversos indrets, com ara la zona de Kumamoto, on la temperatura va caure fins als -9 ºC, el valor més baix registrat a la zona des del 1977, any d'inici de les observacions.

 


Centenars de vols s'han cancel·lat a causa de les nevades, mentre que els retards i les cancel·lacions han interromput tant els trens locals com els serveis de llarga distància Shinkansen. A mitjans de setmana, quinze trens de les línies JR Kyoto i Biwako, a l'oest del territori, van quedar atrapats entre estacions amb passatgers a bord. Més d'una desena de persones van ser traslladades a hospitals, segons va informar la cadena pública NHK. També hi ha hagut vehicles atrapats a les carreteres.

Tren aturat a l'estació Nishioji de Kyoto (Kyodo)

Malgrat tot, la neu també ha mostrat la seva cara més bucòlica en indrets com l'antiga capital, Kyoto, o Nagano, com podeu veure en les imatges que acompanyen aquesta notícia.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut