Mapa de ferralla espacial (Stuffin.space)
Mapa de ferralla espacial (Stuffin.space)

Un misteriós objecte espacial cau a la Terra

Alberto AlcántaraActualitzat

Un misteriós objecte espacial batejat com WT1190F cau a la Terra aquest matí de divendres. Està previst que es cremi a l'atmosfera a la zona de Sri Lanka, malgrat que també és probable que algunes restes arribin a la superfície de l'aigua.

Segons les estimacions de l'Agència Espacial Europea (ESA), l'objecte no és prou gros per suposar un perill. L'hora d'entrada prevista era cap a les 6.20 UTC (1 hora més a Catalunya). De moment no hi ha informes d'albirament.

Els astrònoms pensen que es tracta d'un fragment de brossa espacial d'1 o 2 metres d'ample. El misteri és que no se sap a quina missió pertany. Se sospita que podria ser algun tros corresponent als coets o mòduls emprats a les missions a la Lluna, per exemple del programa Apol·lo. Però no es descarta que pugui ser de missions russes o xineses.

WT1190F va ser detectat pel Catalina Sky Survey, un programa destinat al descobriment i seguiment d' asteroides i cometes que es mouen prop de la Terra. Si voleu tenir una idea de la ferralla espacial i altres objectes que orbiten la Terra podeu consultar aquesta espectacular pàgina.

 

 

Anar al contingut