Un gran tornado causa dos morts i destrueix una vintena de cases a Illinois

Alberto AlcántaraActualitzat

El pas d' un sistema de tempestes severes, amb diversos tornados associats, ha provocat la mort de dues persones al poble de Fairdale, Illinois. Una vintena de persones més han quedat ferides i una vintena de cases han sigut destruïdes.

Les tempestes van avançar per diverses zones de l'Oest Mitjà la nit del 9 d'abril. Fairdale va ser el lloc més castigat, però també s'han reportat danys a Rochelle, al mateix estat i a uns 80 kilòmetres de Chicago. En aquesta ciutat, la Creu Roja va obrir un refugi per 10.000 persones.

Es van tancar carreteres per tota la zona, a causa dels cables elèctrics caiguts. Prop de 900 vols van ser cancel·lats a l'Aeroport Internacional O'Hare i a l'aeroport Internacional de Chicago Midway a causa del mal temps.

Els observadors van reportar un parell de tornados a Illinois i dos més a Iowa, segons ha informat el Servei Meteorològic dels Estats Units. Les tempestes també van portar pedregades, amb calamarsa d'un tamany que anava fins el d'una pilota de beisbol. Divendres, el front de tempestes arribarà a la costa est.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut