Un gran episodi de fred i neu en ple mes de novembre

Néstor GómezActualitzat

Habitualment, la primera arribada del fred i la neu sol ser efímera, de curta durada i en pocs dies es recupera l'ambient normal per a aquestes dates. Un fred que ens fa oblidar l'ambient càlid estival i que ajuda a refredar les muntanyes. Alhora, sol ser una neu que dura poc i es fon amb rapidesa, i acaba quedant restringida a les cotes més altes.

Un fred d'hivern que és aquí per quedar-se

Aquest cop, la neu i el fred ha vingut i vindrà per quedar-se. De fet, ja us anunciem que farà més fred del que és normal fins al 18 o 19 de novembre, segons ens indiquen alguns models meteorològics. Si no canvia res, no només serà un novembre molt més fred de l'habitual, sinó que farà que la neu es mantingui en cotes mitjanes i altes i que cada sistema frontal que passi, per feble que sigui, acumularà neu i més neu, una a sobre de l'altra. Les temperatures de 850hPa es mantindran per sota dels 5 ºC arreu del país fins més enllà del 15 de novembre. Mireu l'evolució de les temperatures a 850 hPa de dijous a diumenge i la diferència de temperatures entre dijous i divendres al migdia.

7 nevades en 10 dies

Durant els pròxims 10 dies tindrem tres pertorbacions actives i altres fronts més esquifits que deixaran una mica de neu. Segons els darrers mapes, els tres dies clau seran divendres, diumenge i divendres de la setmana que ve. El Pirineu occidental serà el beneficiat per aquesta situació d'arribada de pertorbacions atlàntiques. La primera nevada important arribarà divendres, amb unes precipitacions que poden acumular 20 cm a 1.400 metres, i en cotes altes, acumulacions de 50 cm.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut