Un bòlid travessa Catalunya i il·lumina el cel nocturn

El cel d'aquesta matinada s'ha il·luminat amb un bòlid cap a les 0.42. Un bòlid que ha estat capturat per les càmeres que observen constantment el cel des de Corbera de Llobregat i des de Lleida. Les imatges han estat difoses a les xarxes socials gràcies a la Xarxa d'Investigació de Bòlids i Meteorits (SPMN).

Dos caçadors de bòlids, Carlos Alcaraz, des de Corbera de Llobregat; i Marc Corretge, des d'Alpicat, disposen d'una càmera per gravar o fotografiar el cel de manera contínua tant de dia com de nit, és així com es poden gravar la caiguda de bòlids i meteorits.

Què és un bòlid?

Un bòlid o bola de foc és un estel fugaç molt lluminós, i es produeix quan una roca provinent d'un asteroide o un cometa penetra en l'atmosfera terrestre a velocitat d'entre 10 i 70 km/s. La roca en entrar a l'atmosfera a gran velocitat impacta contra l'atmosfera i per fregament es desintegra parcialment o totalment. Si són roques molt grans, amb una massa superior a desenes de quilograms, poden aterrar a la superfície terrestre en forma de meteorit.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut