Un bòlid il·lumina el cel nocturn

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquesta passada matinada, poc després de les 00.50 hores, s'ha pogut observar un bòlid al cel de Catalunya, segons han explicat nombrosos testimonis a les xarxes socials. Aquesta és la imatge des de la càmera de Folgueroles (AAO/SPMN) operada per Pep Pujols (Agrupació Astronòmica d'Osona) sota l'assessorament de Josep M. Trigo (CSIC-IEEC)".

 

 

El bòlid també s'ha vist des d'altres punts de la península Ibèrica i ha pogut ser gravat per aquesta càmera d'observació de Territorio Lince, ubicada a Ciudad Real:

 


El compte de Météo Pyrénées també ha publicat una suposada fotografia del fenomen.
 

 

El bòlid ha produit una resplendor que ha il·luminat el cel com si es tractés d'un llampec. Minuts després, hi ha hagut una explosió que ha sorprès la gent que l'ha pogut sentir:
 


Un bòlid o bola de foc és un estel fugaç molt lluminós, i es produeixen quan una roca provinent d'un asteroide o un cometa penetra en l'atmosfera terrestre a velocitats d'entre 10 i 70 km / s. El fregament amb l'atmosfera les desintegra parcialment o totalment. Si són roques molt grans, amb una massa superior a desenes de quilograms, poden aterrar a la superfície terrestre en forma de meteorit.

Si veieu un bòlid podeu reportar-lo a la Xarxa Espanyola d'investigació de bòlids i meteorits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut