Un arc de Sant Martí de foc a Castelldefels

El nom científic d'aquests arcs és el d'arcs circumhoritzontals i són molt difícils de veure. Dilluns n'hi va haver un a Catalunya

Actualitzat

Dilluns al migdia es va veure una mena d'arc de Sant Martí que era molt baix a l'horitzó, amb el Sol molt alt, just al migdia solar, i que no era una porció lateral de l'arc de Sant Martí, ja que el color blau era a la part inferior i el vermell a la superior.

Aquest tipus de fenomen a Iberoamèrica s'anomena popularment "arc de foc", ja que es veuen com una banda horitzontal de colors brillants paral·lela al terra, amb els colors groc i carbassa enlairant-se cap al cel, talment com si fossin flames. Aquestes imatges són de Cria, al Perú, de finals de març del 2017.

Són més fàcils de veure en latituds baixes, ja que requereixen que el Sol estigui molt alt al cel i que hi hagi núvols alts, formats per cristalls de gel, mirant cap a l'horitzó.

És un fenomen poc freqüent, que també requereix que els cristalls de gel estiguin molt ben alineats, però que, quan es produeix, pot tenir efectes espectaculars per la llargada i el gruix de l'efecte del color i la sensació de flames en l'horitzó.

Així es va veure ahir a les 14.00 hores a Castelldefels.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut