Darrer dia de sol i de calor, s'acosten pluges

Tal com va passar la setmana passada, avui tanquem la porta dels dies consecutius de matins radiants i de calor al migdia

Néstor GómezActualitzat

Aquí tenim un dia per aprofitar, per gaudir del sol i de l'ambient càlid del migdia que ens convidarà a dur la màniga curta al migdia. Demà obrirem el paraigua i baixaran les temperatures. En tot cas, ja avancem que no serà tan plujós ni tan marcat el descens tèrmic com ho va ser divendres passat.

Del sol als ruixats

El matí serà tan assolellat com ho ha estat els darrers dies, potser amb algun núvol a la costa Daurada, de poca importància. Serà a partir del migdia quan creixeran nuvolades a partir de la calor diürna. Fins aquí cap novetat. El que realment és nou és l'arribada a partir del vespre d'una petita línia d'inestabilitat a l'Alt Pirineu i a la Vall d'Aran que reactivaran les nuvolades i descarregaran ruixats en aquestes comarques. També arribar Al Ripollès, Osona, Berguedà i al massís del Port. A la resta del país el cel quedarà variable, amb més estones de sol a la Costa Brava.

Màximes de 30 ºC

Ens arriba un nou impuls de les temperatures amunt, tot just abans de l'arribada de la pertorbació. Aquesta situació afavorirà que les màximes més altes del país toquin i superin lleugerament els 30 ºC a punts del pla de Lleida i de l'interior de les Terres de l'Ebre.

I la recta final de setmana...

Divendres serà el temps mes inestable de la setmana, amb molt núvol i uns ruixats que poden arribar arreu del país, però seran més generoses a la meitat nord, sobretot a les comarques del Pirineu de Lleida. El cap de setmana tindrem bones estones de sol, però també de ruixats a la tarda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut