Últim dia tèrbol i de ventades

A poc a poc, els dies de núvols, de cel blanquinós i de mala visibilitat, es van acabant. Les temperatures càlides del matí, de fins a 20 ºC al Pirineu, continuaran de cara al migdia, però sense repetir la calorada del cap de setmana. El vent del sud continuarà bufant amb força al Pirineu.
Néstor Gómez
Mollet del Vallès (Cesc Gudayol)

Mollet del Vallès (Cesc Gudayol)

La calorada a migdia del cap de setmana ja és història, però encara tindrem el cel emblanquinat i les boires costaneres al litoral. Avui arribarà una gran novetat. El pas d'un front a  la tarda portarà aires renovats de cara a dimecres.

Cel tèrbol. Un dia més, el cel el tindrem blanquinós arreu del país, amb visibilitat regular a l'interior i baixa, per boires costaneres, al litoral. Un cop passi el front durant la tarda per ponent, els núvols marxaran i quedarà el cel ras i blau. El cel serè avançarà des de l'interior cap a la costa a última hora del dia.

Ventades fins al matí. El vent de sud al Pirineu ha bufat fort de matinada, amb cops superiors als 100 km/h, i encara bufarà fins a primera hora del dia, amb cops superiors als 90 km/h a cotes mitjanes i altes. Els cops més destacats han estat de 110 km/h al llac Redon, 108 km/h a Certascan i 106 km/h a la Bonaigua.

Calor a la baixa. Les temperatures continuaran, un dia més, amb valors superiors a les normals, tant les mínimes com les màximes. El vent del sud de la matinada ha disparat les temperatures del Pirineu a primera hora del dia cap als 20 ºC des de Sort fins a la vall de Camprodon. Les màximes es desinflaran i ja no tocaran els 30 ºC, si bé s'hi quedaran ben a la vora.

I els següents dies...

El pas del front de dimarts farà neteja. Dimecres tornaran el sol i el cel blau, i persistiran fins divendres. Potser aleshores hi haurà alguna tronada al Pirineu. Les temperatures s'ajustaran més als valors normals d'aquestes dates.