Últim dia d'estiu amb més ruixats

Risc d'aiguats al nord durant la tarda

Dani RamírezActualitzat

Temps amb tronades intenses al nord

Avui és l'últim dia complet de l'estiu. Demà a les 15.31 arribarà la tardor oficial, segons els criteris astronòmics. I ens espera una jornada amb temperatures agradables o altes, sempre dins de la normalitat per aquestes dates de setembre. Màximes d'entre 24 i 28 graus, amb alguns valors de 30 al pla de Lleida i la vall de l'Ebre.

Matí amb sol a la part central del país i cel mig ennuvolat a la costa, al sud i al Pirineu. Boirines matineres a les valls del nord o alguna boira baixa a Osona, la Garrotxa i el Ripollès. A la tarda les pluges i tempestes seran les protagonistes, més o menys a partir de les 15h, i descarregaran amb més intensitat a les comarques de Girona, Barcelona i la Catalunya central. Entre el final de la tarda i el vespre es poden desplaçar cap a l'àrea metropolitana de Barcelona, com el Vallès, el Penedès, el Maresme, el Baix Llobregat i el Garraf. En totes aquestes zones el Servei Meteorològic de Catalunya hi ha activat un avís de pluja intensa: 20 litres per metre quadrat en mitja hora i algunes pedregades.

Intensitat de pluja (meteocat)

I dimarts... menys xàfecs

Matí amb sol o clarianes, si bé la boira baixa serà abundant i espessa a moltes valls i planes de la Catalunya Central, de Girona i al Prepirineu. Mig ennuvolat a la Costa Brava i al Pirineu. Al llarg de la tarda el temps farà un tomb al Pirineu, Prepirineu, al Prelitoral i cap als Ports, on s'hi esperen ruixats i alguna tronada aïllada.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut