El president nord-americà Donald Trump (Reuters)
El president nord-americà Donald Trump (Reuters)

Trump, preparat per retirar els Estats Units de l'acord sobre el canvi climàtic

El president nord-americà farà pública la seva decisió sobre l'Acord de París els pròxims dies, segons ha anunciat ell mateix

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha decidit retirar els Estats Units de l'Acord de París sobre el canvi climàtic i avalua ara amb el seu equip com ha de fer aquesta retirada, segons informen diversos mitjans com The New York Times, la cadena FOX News i la web de notícies Axios.

El cap de setmana passat, quan participava a la cimera de líders del G-7 a Sicília, Trump ja va anticipar que prendria la seva decisió final sobre aquesta qüestió aquesta setmana.

Aquest dimecres ha dit a través de Twitter que ho anunciarà els pròxims dies:

Si finalment es confirma, seria una mostra que a Washington triomfen els conservadors més radicals, després que el president va rebre una carta firmada per 22 senadors republicans demanant-li que sortís de l'Acord de París.

Durant la seva campanya electoral, Trump va criticar durament l'acord i va qüestionar el canvi climàtic. Fins i tot el va qualificar d'"invent xinès" i ja com a president va decidir iniciar un procés per revisar si als EUA els convenia seguir formant part del pacte.

L'Acord, segellat per uns 200 països a la capital francesa l'any 2015, té com a objectiu limitar l'escalfament del planeta mitjançant la reducció del diòxid de carboni i altres emissions provocades per la crema de combustibles fòssils.

Trump marxa del G-7 sense firmar l'acord del clima

Segons fonts de la Casa Blanca, el president nord-americà volia escoltar els seus socis del G-7 abans de prendre una decisió. Els membres del G-7, excepte els Estats Units, han reiterat el seu compromís d'implantar ràpidament l'Acord de París.

Trump marxa de la cimera deixant els Estats Units fora del compromis final del G-7 sobre medi ambient, que recull el que es va pactar a la cimera de París l'agost del 2016. D'aquesta manera desfà el camí que havia iniciat Barack Obama. La Casa Blanca no va firmar el document definitiu apel·lant al ritme de l'economia.

Entra en vigor l'acord sobre el canvi climàtic assolit a París

Anar al contingut