Catorze morts per l'erupció del volcà Semeru a Indonèsia

RedaccióActualitzat

Almenys 14 persones han mort com a conseqüència d'un núvol de cendra que va escombrar una desena de poblacions situades al voltant del volcà Semeru, al sud-est de l'illa de Java, a Indonèsia.

Els equips d'emergència treballen sobre el terreny per rescatar possibles desapareguts i ajudant els centenars d'evacuats. Segons l'Agència Nacional de Gestió de Desastres, hi ha una quarantena de ferits per cremades que estan sent tractats als hospitals de la regió.

Cendra del volcà Semeru a Lumajang (Zabur Karuru)

Les autoritats avaluen els danys materials provocats pel volcà: diverses cases i vehicles han patit danys. Un pont clau per a la connexió viària de la zona va quedar parcialment esfondrat.

Pont esfondrat a Lumajang(Antara Foto/Ari Bowo)

El Semeru, de 3.676 metres d'altitud, és un dels volcans més actius del país. Aquest dissabte va entrar en erupció a dos quarts de quatre, hora local, i va cobrir de cendra diverses poblacions properes a la muntanya, que van quedar momentàniament sumides a la foscor.

Cendra del volcà Semeru a Lumajang (Umarul Faruqvia)

El servei de vulcanologia d'Indonèsia va situar el nivell de risc en 2 (sobre un màxim de 4) i va emetre una alerta de vol per als avions que circulin per la regió.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut