Transformar telèfons mòbils en obres d'art

RedaccióActualitzat

Que tenim un problema de residus al món és una evidència, i amb el reciclatge no n'hi ha prou: cal reduir la generació de deixalles, i també reaprofitar-les. Això és el que fa Monou Désiré Koffi, un artista de Costa d'Ivori.


Aquest pintor africà ha volgut anar més enllà de la pintura per aportar alguna cosa nova, i ara fa servir telèfons mòbils usats per crear les seves obres d'art.  

Désiré Monou Koffi i una col·laboradora al taller de Bingerville(AFP)

Donant una segona vida als telèfons vells, l'artista vol demostrar que els nostres residus encara poden aportar alguna cosa. Fins al mes de juliol, les obres de Monou Désiré Koffi, s'exposen a la capital econòmica de Costa d'Ivori, Abidjan.

AFP
Désiré Monou Koffi a l'exposició d'Abidjan

Països que esdevenen abocadors

L'estudi The Global E-waste Monitor 2020 va revelar que el 2019 es van generar més de 56 milions de tones de ferralla electrònica. De tots els aparells electrònics que consumim, entre el 10 i el 20% es reciclen a Europa, però la resta va a parar a països com l'Índia, la Xina o Ghana.

Tot això, malgrat que els 187 països que van signar la Convenció de Basilea, operativa des del 1992, es van comprometre a no enviar deixalles nocives a països que no disposen de mitjans per tractar-los com cal.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut