Tràgica temporada de pluges al Perú amb més de 50 morts

Des que va començar la temporada de pluges al Perú, al setembre, han mort almenys 59 persones, vuit estan desaparegudes i més de 12.000 persones han estat afectades per les inundacions i desbordaments de rius i torrents.

Una situació complicada que s'ha vist agreujada aquesta setmana per les inundacions provocades pel cicló Yaku a les zones urbanes i rurals dels departaments costaners d'Áncash, La Libertad, Lambayeque, Piura i Tumbes, a la frontera amb l'Equador.

 

L'arribada d'un cicló és un fet molt inusual que ha intensificat les pluges al nord del país. El cicló està situat sobre el Pacífic, a uns 500 km de la costa peruana, però, tot i la distància, el Servei Meteorològic del Perú va activar l'alerta de pluges intenses a Lima.

No és la primera vegada que un cicló, que no té les característiques de cicló tropical, se situa davant la costa del Perú. La seva presència està associada al fenomen climàtic del Niño. Un fenomen que es deu al sobreescalfament de les aigües del Pacífic sud-americà, que castiga amb pluges i inundacions les costes del Perú i Equador. Altres precedents de ciclons es troben al 1982, el 1983 i el 2017.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut