Tornem a l'anticicló sense matisos

Canvi de temps frustrat per dimarts: l'anticicló recupera posicions

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

El centre d'altes pressions s'allargarà des d'Irlanda fins a la península Ibèrica, i separarà dues potents pertorbacions que aniran cap a les Açores i els països escandinaus. Els símptomes de canvi de temps de dilluns quedaran diluïts i tornarem a la monotonia dels dies anteriors. Destaquem una mica de tramuntana a la Costa Brava i algun cop de vent de nord moderat al Pirineu.

Adéu als núvols

Els núvols de dilluns ja han marxat i tornem a la casella d'inici de l'anticicló. El sol conviurà amb els bancs de boira al pla de Lleida i a l'interior de la vall de l'Ebre. La boirà podrà perdre una mica de territori, però pensem que no marxarà del tot. D'aquesta manera, continuarà la dinàmica de rècord de boira i també l'ambient gebrat a molts indrets. La tarda estarà marcada pel sol i per la boira persistent. A tot estirar, es poden acumular alguns núvols baixos cap al litoral central.

Fred

Tindrem un nou matí de glaçades a gran part de Catalunya, però no tan fortes com les de dilluns. La inversió tèrmica no serà tan marcada. La temperatura diürna pot pujar en els indrets on s'aixequi una estona la boira, però a la resta canviarà poc. Valors màxims al voltant dels 13 o 14º C.

I per dimecres...

Bufarà una mica de mestral i tramuntana. El vent ajudarà a trencar la boira a punts de l'Ebre, però és probable que es mantingui al pla de Lleida. Hi haurà pocs núvols.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut