Torna l'hivern?

Enmig de la primavera; de l'estiu a l'hivern

Francesc MauriActualitzat

Febrer i març ens van portar una temperatura, en moltes comarques, més baixa del que és habitual. Els dies amb cel tapat i precipitacions van accentuar aquest caràcter hivernal. La primera quinzena d'abril va fer honor als seus predecessors. Va portar, especialment la primera setmana, fred i precipitacions.

La segona quinzena d'abril ha espavilat els termòmetres fins a valors més propis d'un juny estiuenc i a prop de rècords, per aquesta setmana de l'any, de les últimes dècades. En el cas de l'Observatori de l'Ebre, amb dades des del 1905, la setmana de Sant Jordi més càlida es va donar amb una màxima de 30,2ºC el 2009. Ens hem situat aquests dies en els 29 graus. La taula següent evidencia aquesta anormalitat.

 

Tot indica que, a partir de diumenge, torna la primavera normal, és a dir, esbojarrada. Arribaran alguns dies amb precipitacions, en forma de neu al Pirineu i amb una notable baixada de la temperatura a partir d'aquest dia. Els aires hivernals tornaran a moltes comarques, sobretot fora de les hores assolellades.

Anar al contingut