Tòquio viu la pitjor onada de calor al juny des de 1875

Temperatures de 35 ºC a la capital japonesa i s'espera arribar als 36

Dimarts és el quart dia consecutiu amb temperatures abrasadores, amb una calor que al juny ha batut rècords en 150 anys. Les autoritats han advertit que el subministrament elèctric és just per donar cobertura a tothom i que és possible que hi hagi talls en el subministrament.

Les temperatures a Tòquio han assolit dimarts una temperatura màxima de 35,1 ºC, després de tres dies successius de temperatures que van superar els 35 ºC. És la pitjor ratxa de calor al juny des que es van començar a prendre'n registres l'any 1875. I la calor no s'aturar aquí, l'Agència Meteorològica del Japó (JMA) ha pronosticat màximes de 36 ºC a Tòquio per a dijous i de 35 ºC divendres.

 

Els serveis d'emergència han traslladat més de 70 persones als hospitals per cops de calor. Les autoritats han fet una crida a la població per protegir-se de la calor extrema que viu la capital. Tot i així, moltes persones continuen ignorant els consells governamentals que demana a la població no fer servir mascaretes a l'aire lliure.

L'onada de calor arriba a menys de dues setmanes d'unes eleccions nacionals en què els preus, inclòs el cost de l'electricitat, es troben entre les qüestions clau per als votants segons les enquestes d'opinió que mostren que la nota d'aprovació del govern baixa, amb polítics, inclòs el governador de Tòquio, que demanen retallades de preus de l'electricitat.

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut