Boira a Barcelona (Francesc Soler - @francescsoler)
Boira a Barcelona (Francesc Soler - @francescsoler)

"Time lapse" de la boira a Barcelona

Néstor GómezActualitzat

La boira costanera va arribar el migdia de dijous a Barcelona amb mala visibilitat i refrescada a la franja més costanera. A primera hora de la tarda ja s'havia desplaçat cap a la costa Daurada.

L'estabilitat atmosfèrica dels darrers dies, amb un mar molt fred i una temperatura de l'aire càlida, va generar la formació de boires sobre el mar.Els vent locals són els que s'encarreguen de moure aquestes boires estancades, d'uns pocs decímetres de gruix, d'un costat a un altre. Si els darrers dies apareixia a Tortosa i Amposta, dijous van aparèixer a Sitges al matí i a l'entorn de Barcelona al migdia. Un exemple ben gràfic és aquest vídeo que l'Albert Ballesteros ha gravat al port barceloní.

 

Un dels efectes de la boira a la costa és l'increment de la humitat i de la frescor. Les temperatures a les 12 hores a primera línia de mar, entre la Barceloneta i el Fòrum, oscil·laven entre els 14 i 15 ºC, mentre que a la mateixa hora a la Sagrada Família i a les Corts el mercuri pujava als 19 ºC. A Badalona, s'ha passat dels 17 ºC i 56% d'humitat a les 10 del matí a 13ºC i 89% d'humitat a les 12 hores, segons ens explicava l'Oriol Rodríguez.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut