Textures de la natura de les reserves de la Biosfera Catalana a la seu de la UNESCO, a París

Una exposició del Dr. Martí Boada

Actualitzat

En ocasió del Consell Mundial de les Reserves de la Biosfera, que s'ha desenvolupat aquest dilluns 17 de juny a la seu de la UNESCO, a París, s'hi ha presentat una exposició del Dr. Martí Boada: "Art del bosc, a les reserves de la biosfera i zones naturals protegides".

Es tracta d'una evocació d'Antoni Tàpies que ret un homenatge al bosc, amb el record de les paraules de l'ecòleg Ramon Margalef: "Per entendre un bosc, la ciència és insuficient, cal com a mínim un poeta". Aquest any 2019 és l'Any Margalef, que commemora els 100 anys del seu naixement.

"Martí Boada ens confirma que l'amor a la naturalesa no només fa honor a panoràmiques i postes de sol, per molt que sigui vàlid. Estimar avui la naturalesa també és adonar-se que estem fent alguna cosa essencial per a les nostres vides i les dels nostres fills." (Antoni Tàpies)

Martí Boada, assessor del Programa sobre l'Home i la Biosfera (MAB), de la UNESCO, ha trobat una via significativa per transmetre la necessitat de protegir els boscos de tot el món a través de l'art i el coneixement de la natura.

L'acte ha coincidit amb el Dia Mundial per Combatre la Desertificació i la Sequera.

En el Consell Mundial de Reserves de la Biosfera hi han participat representants de 150 països.

Anar al contingut