Texans nous de Km0 reciclant roba usada

Fer teixits nous de roba usada sense consum d'aigua i tot el procés en menys de 100 km

Néstor GómezActualitzat

Els teus texans vells es poden convertir en texans nous fent un recorregut inferior als 100 km dins de Catalunya. No és donar una segona vida a la roba, no és segona mà, és crear matèria prima de filatura a partir de roba vella i tornar a crear teixit i peça de roba. Un reciclatge infinit.

 

L'evolució del reciclatge, la reutilització i reconvertir els residus en nous productes ha augmentat molt en els darrers any i és clarament necessari per a la sostenibilitat del planeta. Aquí tenim l'exemple de l'empresa Infinitdenim, on es veu la traçabilitat del producte en una economia circular exemplar.

Montse Bayén i Núria Nubiola, cofundadores d'Infinitdenim, ens mostren i ens expliquen el procés d'elaboració d'un texà a partir de la roba recollida. El cercle arrenca amb la recollida de la roba reutilitzada que és duta a Olot, on es tritura. Després, es porta a filar a Vic, es fa el teixit a Moià i es fa l'acabat a Monistrol.

 

Un cop aquí ja es duu a tall i confecció per donar vida a una nova peça de roba. Un cercle de producció que no supera els 100 km. El repte pendent, per Montse Bayén és:

Fer entendre a la gent quin és el benefici que té a nivell ambient i social, perquè tot el procediment s'està fent a casa.

Els beneficis que té aquest recorregut de la roba el descriu Núria Nubiola:

Pel fet de ser de Km0, l'emissió de CO2 és molt petita, la no utilització d'aigua en tot el procés i en 72 km tenim tota la peça feta.

Penseu que, per exemple, per fabricar uns texans es consumeixen uns 7.500 litres d'aigua, l'equivalent a la mitjana que beu una persona en set anys.

Des del primer complement que va néixer, una bossa de mà, l'any 2017 s'ha utilitzat més de 20 tones de texans postconsum. Però la filosofia d'aquesta empresa va encara més enllà i no només en la sostenibilitat dels recursos, sinó que vetllen per la màxima durabilitat, funcionalitat i temporalitat, d'aquí que el model de patronatge maximitzi l'ús del teixit, que no en sobri retalls, i amb productes atemporals per evitar l'obsolescència a la qual la moda ens té sotmesos.

 

 

 

ARXIVAT A:
MeteorologiaCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut