Tercer dia de neu de la setmana

Actualitzat

Les grans nevades dels propers dies deixaran més de dos metres de neu nova al Pirineu de Lleida. Entre dilluns i dimarts els gruixos han superat els 40 cm de neu nova.

Imatges de la nevada de dimarts al migdia a Llívia, cedides per Josep Maria González, una nevada que ha arribat a tota la Cerdanya i nord del Ripollès. Serà una setmana ben blanca a tot el Pirineu i l'únic dia sense nevades serà dissabte.

 

Balanç provisional de la nevada

La neu caiguda entre el matí de dilluns i el matí de dimarts ha deixat gruixos modestos d'uns 20 cm al Pirineu de Lleida. Destaquen els 22 cm de Bonaigua, 20 cm a Certascan, 11 cm a Núria i 6 cm a Vielha. Durant dimarts, es van acumular entre 20 i 30 cm més. En total, els gruixos acumulats a alta muntanya del Pirineu de Lleida arriben als 270 cm a Bonaigua, als 188 cm a lac Redon i 140 a Certascan. Fora dels àmbits d'alta muntanya destaquen els 20 cm a Lladorre, 12 cm a Puigcerdà i els 10 cm d'Arties, entre molt altres.

El dia gros de les nevades arriba avui. La nevada serà intensa, amb gruixos que poden acumular 100 cm en 24 hores. Novament la nevada abraçarà tot el Pirineu. Molta precaució a alta muntanya per la presència del torb. Les ventades a cotes altes del Pirineu superaran els 80 km/h. Meteocat té activat l'avís vermell per neu a les comarques de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà.

Les comarques on nevarà més són la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, nord d'Andorra, muntanyes del nord de l'Alt Urgell i nord de la Cerdanya. La neu també acumularà gruixos importants, però més modestos, a la serra de Boumort, Port del Comte, Rasos de Peguera, Cadí i nord del Ripollès. La neu pot caure, fins i tot, al massís del Port. Se superaran els dos metres de neu nova al Pirineu de Lleida i serà la setmana de més neu de tota la temporada d'hivern.

Molt de compte amb el perill d'allaus, que augmentarà molt de cara a les properes hores. Informeu-vos-en abans d'anar a muntanya en el butlletí d'allaus emès per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut