Activat el pla VENTCAT amb pas brusc al temps de tardor i neu al Pirineu

Gemma PuigActualitzat

Aquest divendres ens arribarà la tardor de cop. Caldrà estar molt pendents del vent. Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del pla VENTCAT per la previsió de forts vents a partir de la pròxima matinada. Vent fort al matí, més aponentat, i després el mestral s'enfortirà, a la tarda, al Pirineu i prelitoral central i sud amb cops superiors al 90 km/h. Molta precaució en aquests llocs menys habituats al vent. Mala mar a l'Empordà.

El vent fort de mestral es mantindrà fins dissabte al migdia, com ens mostren els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya.

 


Caldrà abrigar-se. Descens marcat de les temperatures, fins i tot al Pirineu parlarem de valors d'una tardor avançada. Les temperatures baixaran entre 5 i 10 graus. Les màximes més altes, al litoral, estaran entre els 22 i 23 graus, i al Pirineu poc passaran dels 15 o 16 graus.

 

Atenció també amb la neu; la cota de neu baixarà cap als 1.700 metres, al migdia, i a la tarda als 1.500 metres, puntualment per sota. A estones pot nevar amb ganes, però el vent farà que la distribució de la neu sigui irregular. Se'n podrà acumular entre 20 i 30 cm a les cotes més elevades. Molta precaució amb les excursions a alta muntanya, perquè la combinació de vent i neu provocarà el fenomen del torb.

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut