Ametller florit (Gregori Sobieraj)
Ametller florit (Gregori Sobieraj)

Nou observatoris baten el rècord de temperatura del febrer

Alberto AlcántaraActualitzat

Divendres van tenir una jornada d'ambient literalment primaveral, amb temperatures anòmales per a un mes de febrer. El Servei Meteorològic de Catalunya ha reportat fins a 9 rècords de temperatura màxima. Els registres rècord van estar entre els 22 i els 25 ºC.

Els rècords es van concentrar a l'Alt i el Baix Empordà, al Vallès Oriental i l'Occidental i a l'Alt Penedès, a banda del registre més destacat per la longitud de la sèrie de dades, el de l'Observatori Fabra de Barcelona, que finalment va assolir una màxima de 22,2ºC.

 

Migdies primaverals

El mapa de temperatura màxima de divendres mostra aquest patró de valors primaverals gairebé arreu del país, que va estar acompanyat d'un cel assolellat arreu.

La calor del migdia contrasta amb els valors força freds del matí, de manera que els mapes d'amplitud tèrmica --la diferència entre la màxima i la mínima-- són molt significatius, amb diferències de fins a 28 ºC (valor a Vilobí d'Onyar o Mieres):

Pel que fa a la tendència, de moment sembla que continuarem amb valors per sobre de la mitjana. Si mirem el meteograma de la ciutat de Barcelona, es pot apreciar un descens de la temperatura a 850 hPa de cara a diumenge, però seria un miratge, perquè a posteriori els diferents models preveuen un nou repunt de la temperatura, que es mantindria clarament per sobre de la mitjana (la línia vermella). Entrarem al març amb continuïtat d'aquesta primavera avançada.

 

 

Anar al contingut