Tarda de núvols i ruixats

S'acaba la treva meteorològica: aquest dijous arriba una nova pertorbació en altura. Han tornat els ruixats i les tempestes irregulars

Alberto AlcántaraActualitzat

Les claus del canvi de temps de dijous estan a les capes altes de l'atmosfera: una petita bossa d'aire fred es despenja des de França i s'acosta a Catalunya. Pel camí sembla que s'anirà desdibuixat, però la inestabilitat serà suficient per provocar noves pluges, amb l'ajuda dels vents humits de la superfície. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un nou avís per intensitat de pluja.

Augment progressiu de la nuvolositat

El canvi ja s'ha avançat a la matinada. Han arribat els primers ruixats i han acumulat d'1 a 10 mm a punts del nord-oest. Al llarg del matí la pluja ha avançat cap a la façana litoral i prelitoral, i ha deixat quantitats localment més abundants, com ara els 21 mm de l'Ametlla de Mar.  

A la tarda, el risc de xàfecs seguirà afectant gairebé qualsevol punt del país. Això no vol dir pluja a tot arreu durant tota la tarda, més aviat pas de descàrregues irregulars i transitòries. En el cas de la costa i el prelitoral de Barcelona i Tarragona, aquests ruixats podran ser localment intensos. També a punts del Pirineu o prepirineu pot haver-hi alguna tempesta puntual més intensa. 

Al final del dia, les precipitacions seran residuals, amb possibles xàfecs encara intensos cap a l'extrem sud de la costa Daurada, amb incidència de vents de llevant.

Més contrast tèrmic

La matinada no serà tan fresca com la del dia anterior. Les temperatures de primera hora han estat més altes arreu, amb diferències de 2 a 10º C. En canvi, les màximes baixaran de manera lleugera o moderada, en els casos on descarreguin els primers ruixats de tarda.

I els pròxims dies...

El caràcter poc definit de las situació atmosfèrica fa trontollar la previsió, donat que no tots els mapes coincideixen. De moment, per la Diada de divendres, hi ha previsió que es mantingui la inestabilitat residual, i per tant hi ha risc de ruixats

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut