Arriba la neu (Jordi Pijoan)
Arriba la neu (Jordi Pijoan)

Tarda de nevada al Pirineu i alguna sorpresa cap al nord-est

L'hivern ataca en la recta final de la setmana dels barbuts. Els ingredients que tindrem seran: sol, neu, ruixats, vent i molt de fred. A més, no es descarta alguna sorpresa aquesta tarda al nord-est.

Alberto AlcántaraActualitzat

Anem cap a un ambient de rigorós hivern. La glopada d'aire fred que ens creua al llarg del dia i dissabte durà tot els elements de l'hivern. Tingueu a la vora les peces de roba de fred i, si viviu al Pirineu, els estris de neu.

Molt de tot

A grans trets podem dir que fa vent i fred, i tindrem temps amb més clarianes de tarda, però amb neu al Pirineu i amb alguna sorpresa al nord-est del país. La neu al Pirineu es reactivarà a partir del migdia, a qualsevol cota. Ara bé, serà una mica més copiosa a la Vall d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà; a la resta del Pirineu serà més modesta, però significativa. Meteocat preveu que se'n puguin acumular uns 40 cm durant tot l'episodi a uns 1.000 metres al vessant nord del Pirineu de Lleida. A més, el vent de nord s'enfortirà a cotes altes del Pirineu, cosa que permetrà el torb. Hi ha avís taronja per vent a partir de les 18 hores, segons informa Meteocat.

De matinada i durant el matí hem tingut alguns ruixats molt minsos a litoral i prelitoral de Barcelona i sud de Girona. Però les possibles sorpreses arribaran a partir del migdia, quan ens creuarà la part més freda de la glopada. Hi haurà tant d'aire fred a l'atmosfera que poden caure ruixats amb neu granulada o calabruix a les comarques que es troben dins el triangle format pel Ripollès, Alt Empordà i Maresme. La cota de neu caurà cap als 800 metres, si bé en el moment de caiguda d'aire fred pot arribar a cotes més baixes. Nevarà al Montseny.

Ambient d'hivern

Les temperatures cauran al llarg del dia. De fet, les mínimes es donaran a darrera hora de la jornada coincidint amb la màxima intensitat d'aire fred. Al Pirineu les màximes no superaran els 4 ºC i en zones elevades les màximes seran sota zero. A la resta del país, amb prou feines s'acostaran als 14 ºC.

I el cap de setmana...

Dissabte la nevada s'intensificarà al Pirineu. Fora del Pirineu farà sol amb fred de rigorós hivern. Diumenge, marxa la neu i el vent però es quedarà el fred.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut