Tarda de mestral, tramuntana i alguns ruixats

Acabem el cap de setmana amb una entrada de vents que netejarà bastant el cel i dificultarà els ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge la inestabilitat fa un pas enrere. Entra la dorsal anticiclònica, i ho fa amb força, dibuixant una situació de vent de mestral i tramuntana. Hi haurà més dificultats per a la formació de nuvolades, malgrat que no farà net del tot.

Més vent i menys núvols

El vent serà el gran protagonista del dia als dos extrems del país. De matinada i durant el matí ja ha deixat cops de 80 a 110 km/h. Bufarà de nord i nord-oest al Pirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre, i es mantindrà durant la resta del dia amb cops forts. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per vent i estat de la mar.

El matí ha començat i continuat amb un cel ben blau en general, només amb alguns bancs de boira o boirina a punts d'interior del nord-est i la Catalunya Central, i amb núvols baixos retinguts cap a la vall d'Aran. Aquests núvols baixos del vessant nord es mantindran durant tot el dia, i aniran deixant precipitacions febles. La cota de neu anirà baixant cap als 800 al llarg de la tarda.

La segona part del dia continuarà marcada pel sol en general, però amb creixement de nuvolades cap al Pirineu i prelitoral, amb possibilitat d'alguns ruixats puntuals i molt minsos cap al nord-est, sobretot a l'entorn del Montseny o la serralada Transversal. Al vespre podria despenjar-se alguna tempesta cap al sector del Penedès.

Pocs canvis de temperatura

Les temperatures mínimes han baixat una mica cap al nord-est, tret de l'Empordà, on han pujat per efecte dels vents. El mateix a passat al Pirineu i a les Terres de l'Ebre. Les màximes tendiran a baixar per l'interior, tret potser de les comarques del nord-est, on les temperatures diürnes poden recuperar-se lleugerament.

I els propers dies...

Ens endinsarem en una setmana insulsa d'entrada, amb un dilluns de sol i algunes nuvolades, però tot apunta que tindrem canvis de cara a segona fase, amb baixada de temperatures i entrada de ruixats generals a partir de dijous.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut