Tarda de tempestes amb diversos fenomens de temps violent

La calor va afluixar i va donar pas a tempestes localment intenses a l'interior del país

Redacció méteoActualitzat

La tarda de dijous va portar tempestes localment molt violentes, amb diversos fenòmens de temps extrem. Potser el més greu va ser el tornado registrat entre la Llacuna i Santa Maria de Miralles, a l'Anoia. Una persona va resultar ferida.
 

Dades de la jornada

A partir de mig matí van començar a arribar les primeres tempestes a les Terres de l'Ebre. Fins a primera hora de la tarda van quedar concentrades al terç oest del país i van afectar sobretot les comarques del Baix Ebre, la Ribera d'Ebre i també la Noguera i el Pallars.

Tempesta a Deltebre (Francesc Sans)

A la tarda van avançar cap al Camp de Tarragona i a la Catalunya central, fins al Pirineu Oriental.
 

 

En aquesta última zona és on van caure les pluges més intenses i amb els registres més elevats, que van arribar a superar els 80 l/m2. La calor va afluixar amb un descens de més de 10 ºC a moltes localitats de ponent.
 

 
 


Les tempestes van anar acompanyades de molts fenòmens servers, des de temporal marítim, per exemple, a la costa del Tarragonès, fins a possibles tornados a l'Anoia o esclafits al Principat d'Andorra.
 


A Torredembarra hi van haver un rescat per la mala mar i trencadissa d'arbres de formes diverses tant a Sant Martí de Miralles com a l'Aldosa de la Massana. Els carrers de Ribes de Freser es van convertir per moments en rius plens de calamarsa.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut