Tarda amb boira i amb teranyines al cel

Finalment, el canvi de temps previst per l'inici de la setmana queda molt desdibuixat: poca cosa més que un augment de núvols inofensius

Alberto AlcántaraActualitzat

L'atmosfera comença a moure's amb el desplaçament de l'anticicló cap a l'oest d'Irlanda i l'aparició de les baixes pressions, amb un nucli cap als Alps i un altre a l'oest de la península Ibèrica. Però la borrasca principal, l'atlàntica, tendeix a retirar-se aviat. A més a més, la situació a les capes altes atmosfèriques també fa un pas enrere, i no arriba un canvi de temps significatiu.

Augment de la nuvolositat

Aquests moviments no poden trencar del tot la dinàmica dels últims dies. La boira de ponent i la zona de l'Ebre continuarà persistent, gebradora en alguns casos. Per altra banda, es mantindrà el flux de núvols prims que arriben per l'oest. Al llarg de la tarda, aquests núvols seran una mica més gruixuts per ponent, però no esperem pluja.

Màximes més baixes

Les temperatures de primera hora han baixat una mica gran part de la meitat nord i han pujat lleugerament cap al sud i al Maresme. Per tant, continuarem parlant de glaçades a gran part de l'interior de Catalunya, amb valors positius al litoral i prelitoral, situats al voltant dels 8ºC a tot estirar. Les màximes podran baixar una mica en general. En canvi, allà on la boira dels últims dies es dissipi, hi haurà pujades de les temperatures diürnes.

I per dimarts...

Era el dia assenyalat per a l'arribada de les primeres pluges de l'any, però la retirada de la borrasca atlàntica trenca aquell pronòstic. La tendència serà a l'obertura de clarianes i l'estabilitat. Bufarà una mica de tramuntana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut