Sydney bat rècord de calor, tornen els focs i encara no ha arribat l'estiu austral

Actualitzat

Una onada de calor ha envaït durant el cap de setmana l'est d'Austràlia. Sydney va marcar la nit més calorosa mai registrada en un mes de novembre després d'un dia en el qual la temperatura màxima va superar els 40 ºC.

Falten 21 dies per a l'arribada de l'estiu austral i l'ambient a Austràlia ja és tòrrid, amb unes temperatures d'escàndol. La temperatura mínima diumenge a Sydney va ser de 25,3 ºC, la nit més càlida de novembre des que hi ha registres, segons informa l'Oficina de Meteorologia d'Austràlia (BOM). Fins a les 4.30 la temperatura no va baixar dels 30 ºC, després de superar durant dos dies consecutius la xifra dels 40 ºC al migdia.

Nova Gal·les del Sud es troba immersa en plena onada de calor severa, i s'ha prohibit encendre foc a les grans granges de l'estat, greument afectades pels incendis forestals catastròfics de l'estiu passat.

 

Més de 60 focs, la majoria de matolls, cremaven a tot l'estat, la majoria controlats pels equips d'extinció, perquè un canvi de vent del sud ha provocat una ràpida caiguda de les temperatures.

Durant el darrer estiu austral es va cremar una àrea aproximada de la mida del Regne Unit, van morir 33 persones i desenes de milers van haver de fugir de casa. Una temporada de focs que també va matar o fer desplaçar tres milions de caps de bestiar, amb unes pèrdues econòmiques de 7.000 milions de dòlars.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut