Tempesta amb fibló; foto: Xavi @CabreradeMar

Tempesta amb sorpresa tornant de Menorca!

Actualitzat

La setmana es presenta inestable, amb nuvolades i amb tronades que avui han sovintejat a molts punts del país i demà donaran una mica de treva, però que hi tornaran amb força dimecres i dijous. Avui també han crescut amb força sobre el mar i han sorprès els tripulants del vaixell que tornava a Barcelona des de Maó.

Una tempesta els ha aparegut just a proa, en passar per punta Nati, cap a tres quarts d'una del migdia, i, quan s'hi han acostat, han vist que portava una mànega marina, o dit d'una altra manera: un petit tornado al mar, o cap de fibló, com n'hi diuen a les Balears.

Les mànegues no acostumen a ser perilloses, ja que no tenen el principal perill dels tornados en terra ferma: que tot el que fan pujar acaba caient a terra, i normalment són justament les restes del material trencat pel pas del tornado (branques d'arbre, pedres, trencadís d'edificis o de vehicles...), fet que acaba provocant ferides i fins i tot morts. Al mar, les mànegues només aixequen aigua marina, de manera que, quan plou, l'aigua que cau és salada.

En algunes ocasions, si passen per un banc de peixos, poden endur-se'n sardines, seitons o verats... i provocar una pluja sorprenent.

En aquest cas, segons els testimonis, el trajecte ha estat molt tranquil i sense mala mar, i la tempesta només ha estat un entreteniment amb sorpresa inclosa.

 

Anar al contingut