Pujalt

S'instal·la a Pujalt el primer molí de vent de l'estat pagat per particulars

Aquest aerogenerador aportarà l'electricitat equivalent al consum d'unes 2.000 famílies

RedaccióActualitzat

A Pujalt, a l'Anoia, s'ha començat a instal·lar el primer molí de vent d'iniciativa particular de l'estat, que podrà generar energia per a unes 2.000 famílies. La proposta ve de l'associació "Viure de l'aire del cel".

L'eòlica comunitària i cooperativa és bastant habitual al nord d'Europa, i a Catalunya, la idea de crear un projecte d'aquestes característiques va néixer fa vuit anys. Ara ja són 380 les persones o entitats que s'hi han interessat i han fet aportacions per valor d'1.700.000 euros, més de la meitat del pressupost total. Una inversió que, calculen, es recuperarà en 20 anys, moment en què començarà a generar beneficis.

Un dels inversors, Manolo Vilchez, explica per què ho ha fet:

"He aportat 1.000 euros dels meus estalvis en el finançament d'aquest molí perquè vull restituir, o que aquest molí generi una part de l'electricitat que consumeixo en la meva vivenda. És una forma de col·laborar amb les energies renovables, amb un nou model energètic, i és fer-ho des de la inversió".

Un cop acabats els treballs mecànics i elèctrics, la previsió és que cap a finals d'any el molí es pugui connectar a la xarxa i comenci a funcionar.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut