Setmana Santa passada per aigua al País Valencià

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquests dies estem molt pendents de la pertorbació que afecta el sud-est peninsular. Fa dies que la seguim, i no estava gaire clar com afectaria Catalunya, però sí que era molt més previsible el seu impacte al País Valencià. Les dades de les últimes hores són molt aclaridores.

Més de 100 mm de pluja

L'episodi de pluja ja ha acumulat més de 100 mm de pluja a molts observatoris. L'Agència Estatal de Meteorologia ha publicat aquest matí un llistat amb les pluges més significatives, com els gairebé 140 mm d'Énguera, la capital de la Canal del Navarrés.

 

Si busquem en altres xarxes de dades, trobem que a Torrevieja han caigut entre 100 i 112 mm només aquest dissabte, segons Meteoclimatic. L'aiguat ha deixat zones inundades.

Vent i onatge

A més a més, la pluja ha vingut acompanyada de vent i temporal marítim. En les imatges que acompanyen aquesta notícia veureu els efectes de la ventada i l'onatge a Castelló, però el temporal també ha estat ben visible a tot el litoral valencià.

Segons la xarxa de l'Associació Valenciana de meteorologia (AVAMET), els cops han superat els 90 km/h.

L'episodi no s'ha acabat, ni molt menys. Els mapes de pluja previstos per a dissabte i diumenge continuen marcant molta pluja, sobretot a les comarques del nord d'Alacant i nord de València.

Pluja i neu al sud peninsular

El País Valencià ha rebut l'embat directe de la pertorbació, però els efectes també han estat importants al sud peninsular, a Múrcia i Andalusia, on durant els últims dies ¿hi ha hagut grans aiguats.

També ha canviat el paisatge: mireu com ha quedat la zona de Calar Alto, un altiplà situat a  2.168 metres d'altura a la Serra de Filabres, a Almeria. A l'autovia entre Màlaga i Granada també va quedar el paisatge blanc, en aquest cas per una calamarsada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut