Nevada de desembre de 2019 camí de Vallter (Elena de Arana)

Setmana amb fred d'hivern i, potser, amb una gran nevada al Pirineu oriental

El fred ha arribat i ara s'espera una nova regada i nevada a partir de dijous

Néstor GómezActualitzat

Som davant d'una setmana amb moviment meteorològic, amb neu avui i nevades abundants cap a finals de setmana. I tot, amb un fred que ha arribat i que no ens abandonarà en tota la setmana.

El fred s'avança un mes

Durant aquesta setmana els vents predominaran de nord-oest i mantindran molt lineals les temperatures, sense alts i baixos. Però el més important és que, durant tota la setmana, coincidint amb el canvi de mes, tindrem valors inferiors als habituals per a aquestes dates, com si fóssim a finals de desembre.

 

Aquesta gràfica mostra l'evolució de les temperatures a 850 hPa, més o menys a una alçada de 1.500 metres, al llarg de la setmana. Observeu com la línia de color blanc, que marca la temperatura esperada, cada dia es troba per sota de la línia vermella, temperatura de referència climàtica, així que tindrem tota una setmana amb temperatures fredes. Un fet estrany, perquè fa molts mesos que no trobem una setmana sencera amb valors inferiors als esperats

Nevada abundant al Pirineu oriental

S'acosta la primera gran nevada al Pirineu oriental si els mapes no canvien. Divendres i dissabte són els dies clau, amb una pertorbació situada sobre les Balears i alimentada per aire fred. Una pertorbació que gestaria vents de llevant i que ens duria pluges molt abundants a les comarques de Girona i nord de les de Barcelona. Aquests vents carregats d'humitat són els ideals per deixar la primera gran nevada al Pirineu oriental, sobretot a la capçalera del Ter, del Freser i de la vall de Núria.

 
zdsgdf
ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut