Vuit morts per inundacions sobtades a Grècia

Alberto AlcántaraActualitzat

Pluges d'intensitat torrencial han provocat inundacions sobtades aquest cap de setmana a l'illa grega d'Euba. Segons el Servei Meteorològic de Grècia (EMY), en algunes parts de l'illa van caure fins a 300 mil·límetres de pluja, gairebé el 80% de pluja que cau normalment en un any. S'han reportat vuit morts.

 

 

Segons els testimonis, la pluja va començar al voltant de les onze de la nit i va descarregar fins a les set del matí. A banda dels danys personals, la pluja va malmetre centenars de cases i carreteres. Dos rius es van desbordar i van omplir les carreteres de fang. Les plantes baixes de moltes cases es van inundar.

Inundacions a Politika, Grècia (AFP)

Uns 100 bombers, dos helicòpters i la Guàrdia Costanera es van desplegar per rescatar les persones atrapades. El cos de Bombers va rebre gairebé cinc-centes trucades per bombejar aigua de les cases.

Les zones més afectades van ser Politika, com podeu veure al vídeo de la part superior de la notícia, i també Vasiliko, Lefkandi, Stavros, Kontodespoti, Psachna, Chalkida o Bourtzi, que podeu veure a continuació.

 

 

L'EMY, el servei de meteorologia grec, havia posat en avís per pluges fortes, vent i calamarsa una part del país. La causa va ser l'arribada d'una pertorbació batejada com a Thalia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut