Almenys dotze morts i centenars de ferits per dos tornados a la Xina

RedaccióActualitzat

Les poblacions de Wuhan i Suzhou, a la Xina, van ser afectades per dos tornados aquest divendres, amb el tràgic resultat d'almenys 12 morts i més de 400 ferits. 

Sis morts a Wuhan
 

El tornado més greu va afectar la ciutat de Wuhan, capital de la província central de Hubei. S'estimen vents de 260 km/h, que correspondrien a un tornado de categoria EF3 segons l'escala de Fujita millorada. Vuit persones van morir i més de 200 van resultar ferides quan el remolí va passar pel districte de Caidian poc després de les 20.30 hores, segons va informar la cadena estatal CCTV.

Els efectes del tornado a Wuhan (CCTV)

Els danys materials també van ser molt importants: unes 30 cases es van enfonsar i 130 van resultar danyades. El tornado també va fer malbé 8.000 metres quadrats de naus en obres. Més de 25.000 llars es van quedar sense llum per les destrosses en la xarxa elèctrica. 

 


Tornado a Suzhou
 

El segon tornado va afectar la zona de Shengze, que forma part de la ciutat de Suzhou, a la província oriental de Jiangsu, amb vents de 200 km/h (EF2). En aquest cas, la tempesta va deixar quatre morts, un desaparegut i una vintena de ferits. Els bombers van reportar danys en les instal·lacions elèctriques i en diverses fàbriques.


Les tempestes fortes es van desplaçar cap a altres punts de la província de Jiangsu i van arribar fins a Xangai, a uns 100 quilòmetres de Suzhou.

 

 

A finals d'abril, una altra tempesta amb forts vents i calamarsa va deixar una desena de morts i més d'un centenar de ferits a la ciutat de Nantong, també a Jiangsu. Els cops de vent van arribar a gairebé 160 km/h.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut