Imatge de satèl·lit de la tempesta tropical Selma (NOAA)
Imatge de satèl·lit de la tempesta tropical Selma (NOAA)

Selma és la primera tempesta tropical que toca terra pel Pacífic al Salvador

Alberto AlcántaraActualitzat

La tempesta tropical Selma ha fet història al Salvador, ha estat la primera a tocar terra al Pacífic en aquest país centreamericà, segons constata l'especialista en ciclons tropicals Philip Klotzbach, de la Universitat Estatal de Colorado (CSU). No hi ha hagut víctimes mortals.

La tempesta va tocar terra dissabte al departament d'Usulután, al sud del país, i es va degradar a depressió tropical. Tot i això, les restes d'aquest sistema tropical encara deixaran pluges molt abundants, amb risc d'esllavissades de terra, tant al Salvador com a Guatemala i Hondures.

Alguns registres oficials havíen arribat als 140 mm dissabte al matí. Fins al moment, no hi havia més dades disponibles:

La premsa local informa de danys materials ocasionats pel vent i les pluges en edificis i infraestructures, arbres i xarxes elèctriques.

Un precedent similar de la tempesta tropical Selma va ser la tempesta Alma el 2008. Alma va entrar des del Pacífic oriental a territori centreamericà, però en aquell cas la tempesta va aterrar sobre Nicaragua.
Anar al contingut