Seguiment del coet xinès Long March 5B que caurà a la Terra aquest cap de setmana

Actualitzat

El llançament exitós del primer mòdul de l'estació espacial xinesa Tianhe1 que haurà de ser operativa el 2022, va acabar amb la fallida del mòdul d'enlairament Long March 5B (Llarga Marxa), que està orbitant sense control el nostre planeta amb una volta cada 90 minuts, i que acabarà re-entrant a l'atmosfera entre aquest dissabte i diumenge. Es tracta d'un coet de més de 18 tones, el que podria fer que parts d'aquest objecte arribessin a impactar amb el terra. Tota la informació sobre aquest coet es pot consultar en aquest article.

Per fer-ne el seguiment es pot accedir a aquest web que permet veure el seu moviment.

 

El moment amb la probabilitat més alta que es produeixi la reentrada és la nit de dissabte a diumenge, però pot passar en qualsevol moment entre dissabte i la matinada de dilluns.

 

A causa de la seva òrbita, que se situa entre els 41,5ºNord i els 41,5ºSud,, aquestes son les probabilitats de latitud de caiguda, Catalunya està en la zona on seria possible, però el més probable és que caigui en algun indret al Pacífic sud o a l'oceà Índic.

 

En cas que hi hagi re-entrada visible a Catalunya es veurà com aquestes imatges, i eventualment es podria sentir un "bang sònic" , una mena de tro de llarga durada, si alguna de les parts del coet poguessin arribar a terra. Segons informa l'Agència Espacial Europea.

 

 

 

 

Anar al contingut