Sang freda davant la trobada amb un os a Mèxic
Sang freda davant la trobada amb un os a Mèxic
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Sang freda davant la trobada amb un os a Mèxic

RedaccióActualitzat

Aquestes imatges que han arribat des de Mèxic són una bona mostra de com actuar si ens trobem amb un os. Són dos vídeos que s'han fet virals des del cap de setmana passat. Fins ara no s'ha reportat cap atac perillós per part de l'animal.

En el primer, es veu un os negre que es va trobar amb alguns excursionistes al Parc Ecològic de Chipinque, situat al municipi de San Pedro Garza García, al nord de l'estat mexicà de Nuevo León. Els joves van actuar amb calma extrema davant la curiositat de l'animal.

Trobada amb un os al Parc Ecològic de Chipinque, Mèxic (EFE)

En el segon vídeo, un os de característiques similars es mou pels carrers de la ciutat, i persegueix, agafa i ensuma una altra dona que tracta de fugir lentament. No hi ha informació sobre si l'ós és el mateix en tots dos vídeos.

Os a San Pedro Garza García (EFE)

Les autoritats del Parc Ecològic Chipinque van emetre un comunicat en què asseguraven que intentaran capturar l'os amb l'ajuda del personal de Parcs i Vida Silvestre de Nuevo León. Des del parc també van recordar que aquestes interaccions s'han d'intentar evitar, i que si es veu un os, el millor és no acostar-se a fer-li fotografies.

Des de la direcció del parc també van assenyalar que ja s'han reportat 26 albiraments d'ossos en els municipis de Sant Pedro, Santa Catarina i Monterrey.

Què fer si ens trobem amb un os

Des de la Fundació Projecte PirosLife Catalunya recorden que els ossos només ataquen quan es veuen amenaçats o sorpresos. A la seva pàgina web trobareu alguns consells per actuar correctament en cas d'una trobada, que sempre passen per actuar sense pressa, mirant de conservar la calma i sense cridar l'atenció. Mai no s'ha de cridar l'animal, amenaçar-lo o obstaculitzar el seu camí. Si es tracta d'una femella amb cries, mai no ens hem de posar entre la mare i les cries.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut