Després de la pluja a Pontons (Anna Ravell)

Bona regada general i acumulacions de més de 100 mm a les Terres de l'Ebre

Alberto AlcántaraActualitzat

La pertorbació atlàntica encara ens ha de portar més pluja durant els pròxims dies, però la primera tongada amb cara i ulls ha deixat una bona regada general, amb uns registres superiors als 100 mm a les Terres de l'Ebre, i amb un últim cop durant la matinada de dissabte, sobretot al voltant del Baix Empordà, amb pluges de fins a 50 mm en poca estona. S'han registrat algunes afectacions degudes a l'acumulació de pluja.
 

Pluja de sud a nord

Les imatges de satèl·lit i radar mostraven un gran sistema de tempestes que, al llarg del divendres, es va desplaçar de sud a nord. Una segona tongada, més localitzada al litoral nord, ha passat durant la matinada de dissabte.

 

 

Al migdia, els registres ja arribaven als 100 mm a l'Ametlla de Mar, i al llarg de les hores següents, la regada va afectar la resta del litoral i prelitoral i, amb quantitats menors en general, la resta del país. Aquest és el radar de precipitació del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Podeu observar els registres mesurats divendres a la xarxa XEMA. El fons de colors ens permet veure com ha quedat distribuïda, a grans trets, la precipitació d'ahir. Cal sumar-hi, però, els litres de la matinada.

(Meteocat)


Altres xarxes no oficials també donaven xifres molt importants al migdia, com ara a Deltebre, amb un registre de 130 mm, o a Freginals, amb 70 mm. Els observadors no només han registrat grans acumulacions, sinó també grans intensitats de pluja.  

 

 

Però al llarg de la matinada ha tornat a ploure. Aquest mapa recull alguns registres destacats de tot l'episodi, fins al matí de dissabte. Les dades corresponen a diverses fonts i xarxes meteorològiques.

 

Segons ha informat l'SMC, divendres ha estat el dia més plujós en conjunt des del 12 de març de 2022. En alguns casos com el Garraf, on hi ha una sequera excepcional, s'han acumulat en poques hores l'equivalent a la pluja de molts mesos anteriors.  

 


Les imatges de l'episodi

Al llarg de les últimes hores hem rebut moltes imatges de la pluja, i algunes també amb inundacions en alguns municipis com l'Ampolla o Deltebre. Les podeu consultar a l'apartat "Les teves fotos" del portal del temps.

Aiguat a Deltebre (Gina Zaragoza)

També per xarxes, amb l'etiqueta #ElTempsTV3. Un cop més agraïm l'esforç i la generositat a tots els col·laboradors per les seves aportacions, en forma de fotografies, vídeos i dades meteorològiques.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut