S'acosten dies primaverals amb valors de 25 ºC

Qui recorda el fred intens de principis de mes?

Néstor GómezActualitzat

El temps ha donat un tomb i ha virat cap a una recta final de mes ben càlida. Diem adeu a la bufanda, als guants i a la jaqueta gruixuda.

Durant els primers 10 dies de gener vam tenir valors molt inferiors als habituals. Un fred com feia molts anys que no teníem tant per persistència com per intensitat. Recordem que els dies 7 i 10 de gener enlloc del país la temperatura màxima no va arribar als 10 ºC. El responsable del fred continu i persistent va ser un gran embossament d'aire fred que es va mantenir estancat a tot el centre i oest d'Europa durant setmanes.

Ara, passem a l'extrem oposat. Ens trobarem entre dues grans pertorbacions: una situada a Grècia i una altra sobre l'Atlàntic, amb clara influència de vents del sud procedents del nord d'Àfrica. En l'evolució dels mapes de temperatures a 850 hPa, a uns 1.500 metres i que serveixen de referència per valorar les magnituds de les masses d'aire, passarem sobre el Pirineu dels -1 ºC avui a més de 8 ºC dijous.

Perquè us en feu una idea, aquí teniu una referència dels valors que tindrem dijous a les 13 hores, que no seran pas les màximes del dia. Encara podran ser una mica més altes. És molt probable que trobem valors de 25 ºC o més.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut