Riuada a l'oest de Sydney en descarregar la pluja diària més intensa en 118 anys

L'efecte meteorològic de la Niña està duent moltes més pluges del que és habitual a Austràlia. De fet, l'est del país ja ha patit la quarta crisi d'inundacions aquest 2022, un fet gens comú.

Els equips d'emergències van treballar de valent durant la jornada de dilluns per traslladar persones i animals del sud-est d'Austràlia a indrets segurs a causa de les grans inundacions provocades pel ràpid creixement del cabal dels rius, que van negar pobles, carreteres, cases i granges. Una dotzena d'helicòpters es van desplegar a l'estat de Nova Gal·les del Sud per rescatar persones atrapades als terrats. S'estima que s'han fet més de 200 operacions de rescat en 24 hores. El gran embassament de Wyangala, de 1.200 hm³, es va desbordar i en va sobreeixir una immensa quantitat d'aigua.

 

A Cowra, població situada 300 km a l'oest de Sydney, es van recollir 121 mm en 24 hores, la pluja diària més important en 118 anys. Unes pluges intenses que van descarregar amb molta força al sud-oest de Nova Gal·les del Sud i al nord-est de Victòria durant el cap de setmana. Aquesta pluja tan extraordinària està provocada pel fenomen de la Niña, que duu més pluja del que és normal a Austràlia, mentre que la zona equatorial d'Amèrica passa un període de sequera.

Si bé el temps ha millorat, amb un cel que torna a ser blau, els equips d'emergències han advertit que el perill encara no ha passat.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut