Rescats d'un flamenc al delta de l'Ebre i d'una tortuga a s'Agaró

RedaccióActualitzat

Aquests dies festius ens esteu enviant moltes imatges de la fauna que us aneu trobant per la natura, en alguns casos animals en perill. Us expliquem com han estat rescatats dos exemplars: un flamenc al delta de l'Ebre i una tortuga encallada a s'Agaró.

Flamenc atrapat

Els flamencs són els animals més emblemàtics del delta de l'Ebre. Cal cuidar-los com cal cuidar el mateix delta. Aquest divendres, un grup que passejava per la zona es va trobar amb una situació delicada.

Dani Forcadell, un pagès de la zona, explicava el cicle de l'arròs a una família de la Selva del Camp quan es van trobar un flamenc entre l'arrossar i la badia dels Alfacs. El flamenc tenia un ham clavat en una pota. L'ocell estava embolicat amb el fil de pescar i no podia volar. Segons el Dani, és el primer cop que es troba amb aquesta situació en 25 anys.

En aquest minifil de Twitter, el Dani explica com van procedir amb delicadesa per salvar-lo. És molt emocionant veure com el flamenc s'enlaira després de ser alliberat:

 


Sempre que us trobeu en una situació d'aquest tipus, amb animals ferits o atrapats, o amb animals perillosos fora del seu entorn natural, heu de contactar amb el cos d'Agents Rurals, que en aquest cas estava avisat.

Rescat d'una tortuga

El flamenc no ha estat l'únic animal en perill del cap de setmana. Aquest matí, la Policia Municipal ha hagut de rescatar una tortuga que estava encallada a la cala Pedrosa, a s'Agaró.

La Policia Municipal allibera una tortuga a s'Agaró (Genís Viegas)
La Policia Municipal allibera una tortuga a s'Agaró (Núria Mascort / Francesc Marcort)
Tortuga a cala Pedrosa, s'Agaró (Núria Mascort)

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut